Freebies, Tutorials

DIY Day Planner

Voor 2015 wou ik een agenda die aan al mijn rare vereisten voldeed. Ik wou een agenda met genoeg ruimte om iedere maand lijstjes te maken, met een maandoverzicht aan het begin van iedere maand zodat ik makkelijk kon zien wat er op de planning stond en met een weekoverzicht waarbij er bij iedere dag toch voldoende plaats was voor notities en voor mijn blogplannen bij te noteren. Omdat ik niet direct zo een agenda vond, besloot ik er zelf eentje in elkaar te steken.
Mijn agenda bestaat uit een 12-tal bundeltjes (katernen), die ieder 16 pagina’s tellen en een harde voor- en achterflap. Ik bond de bundeltjes en de flappen samen met een koptische binding (coptic stitch). In het begin ging dit niet super snel, maar al bij al viel het wel mee om zo zelf een boek in te binden. Ik gebruikte onderstaande tutorial om mijzelf de koptische binding aan te leren.

Ondertussen gebruik ik mijn agenda al een paar maand en hij lijkt goed te werken voor mij. Ik kan makkelijk bijhouden wat ik wil lezen, hou uitgaven bij die ik anders zeker zou vergeten en probeer al mijn schooltaken in te plannen. Het enige onderdeeltje dat de laatste tijd veel te weinig gebruikt wordt, is het deeltje om mijn blogposts te plannen. Ik zou ook geen neen zeggen tegen wat meer kleur, maar een agenda in kleur printen, was een beetje te duur.


Voor wie zelf nog zou willen een eigen agenda maken, heb ik de bestanden online geplaatst. In de map zit per maand een pdf. Mijn agenda is iets kleiner dan dan A5 formaat, zodat de pdf’s perfect op A4 papier kunnen geprint worden. Iedere maand bestaat uit een bundeltje van 4 bladen, die bijgesneden moeten worden (aan de hand van de snijtekens op de pdf’s) en daarna in 2 gevouwen. Uiteindelijk bestaat iedere katern uit 16 bladzijden (behalve de 1e katern, die heeft een extra blad met het jaartal op).

Klik op onderstaande button om de agenda te downloaden.
Download button

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply An 3 March 2015 at 17:16

  Mooi gedaan en inderdaad veel ruimte om alles bij te houden.

 • Reply meisje 3 March 2015 at 18:50

  Heel leuke agenda, mooie lettering ook
  Ruimte kan je inderdaad nooit genoeg hebben!

 • Reply Margot 3 March 2015 at 18:55

  Wauw, wat tof dat je zelf een agenda gemaakt hebt! Hij is heel mooi geworden 🙂

 • Reply Irena 3 March 2015 at 19:26

  Ik ben fan! Nu vind ik het zelfs spijtig dat ik er al eentje heb :/

 • Reply Karen. 3 March 2015 at 19:50

  leuk idee en heel erg mooi!

 • Reply Ines 7 March 2015 at 08:19

  Oh echt héél erg mooi gedaan 🙂

 • Reply fiekefatjerietjes 7 March 2015 at 14:34

  Heel mooi, hier ook: jammer dat ik er al eentje heb…

 • Reply Lelie 12 March 2015 at 13:37

  Hey leuke agenda! Ik vond mijn zin ook niet maar deze lijkt me superhandig 🙂 hoe heb je de flappen gemaakt?

  • Reply plutomeisje 12 March 2015 at 20:49

   'k Heb twee kartonnen flappen gesneden uit de achterkant van een cursusblok en daarna bekleed met een leuk papiertje uit de Flow for Paper Lovers. En dan al gaatje geprikt, want dat gaat niet om daar met een naald door te prikken. :p

  • Reply Lelie 13 March 2015 at 11:38

   Erg bedankt! Papieren zijn geprint, nu nog een leuk stofje vinden in mijn mama haar restjeskast :p

 • Reply Fenne 12 March 2015 at 19:47

  ziet er tof uit!

 • Reply chloe300 23 March 2015 at 17:56

  Heb je gewone naaidraad gebruikt? Ziet er superleuk uit!

  • Reply plutomeisje 24 March 2015 at 21:18

   Ja gewone witte naaidraad. 'k Had wel boekbind draad gekocht, maar ik vond hem te dik. Ik zou wel geen witte draad aanraden, want de mijne was nogal vuil tegen dat mijn draad nog maar halverwege op was…

 • Reply 27 in 27 - update • Plutomeisje 26 April 2015 at 15:38

  […] months I’m still very happy with it. I’ve put this planner together myself and wrote a DIY post about it a while […]

 • Reply Last Month • Plutomeisje 26 April 2015 at 15:51

  […] month I made myself a day planner (and I just recently wrote a blog post about it) and I read a lot of graphic […]

 • Reply DIY Instagram photo booklet • Plutomeisje 18 October 2015 at 18:20

  […] wanted to use the Coptic stitch I used on my 2015 day planner again, but the booklet we’re about to make has a loose cover flap and only the last page is […]

 • Reply 2016 Agenda: Making a Midori Traveler's Notebook cover • Plutomeisje 27 November 2015 at 19:11

  […] year, I made my first agenda from scratch. As I bound it by hand, it was a very time-consuming work, but I loved it although it […]

 • Leave a Reply