Fashion

DIY sjaal

Ik heb het wel voor handmade dingen, maar dat wisten jullie wel al. Gewoonlijk ga ik één keer in de week mijn lijstje met DIY blogs af om te zien wel lekkers er allemaal weer gepost is. En ook minstens één keer per week bezoek ik de alomgekende Etsy en Dawanda websites. Om dan zachtjes kwijlend op mijn toetsenbord een wishlist aan te leggen, die bij wishful thinking zal blijven, aangezien ik niet beschik over… visa… *huil*

Soms kijk ik ook eens verder dan die horizon en dan kom ik op website waar ze vooral praten over leuke out-fits en schoenen waarvan ik de prijzen alleen maar durf te denken en waar ze dan ook met DIY sites komen waarvan de prijzen passen bij de niet DIY-spullen. Dat is het minpuntje aan Goldenhook. Het pluspuntje is dat Goldenhook een geweldig origineel concept is imo. Je koop iets handgemaakt (niet uitzonderlijk), je kan zelf je kleuren kiezen (ook niet uitzonderlijk), je kan zelf kiezen wel soort brei men moet gebruiken (ok, dat was ik nog niet tegengekomen), maar nog leuker is dat je gewoon kunt kiezen welke oma je nieuwe sjaal of muts laat breien!

Dus op mijn wishlist prijkt nu deze prachtige rode sjaal, cote 2/2 (geen idee wat het is, behalve een steek, ik spreek geen breis), 20cm breed en 200 cm lang, prijskaartje €99… Of misschien moet ik nog eens oefenen op breien.. Iemand tips voor een linkshandige die in de war raakt van rechtshandige uitleg? (maar wel rechts breidt, wat traag gaat en om zeep is eens ik een steek laat vallen -___-) En als ge dan toch bezig zijt, adresjes voor mooie DIKKE wol? Anders ben ik eeuwen bezig :p

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Joke 10 January 2010 at 10:28

  Stoffenidee in de burgstraat in Gent, prachtige wol, maar ik vrees dat je er daar niet goedkoper vanaf gaat geraken. 🙂

  • Reply Plutomeisje 10 January 2010 at 12:28

   De stoffenidee dat ik ken is in de Hoogpoort, is dat dezelfde winkel-iets? Die in de Hoogpoort zijn alleszins niet goedkoop :p

   • Reply Joke 10 January 2010 at 19:57

    Dat is em! Je kan die nu vinden in de burgstraat.

    • Reply Plutomeisje 10 January 2010 at 22:40

     Ah tof, want de burgstraat is dichterbij dan de hoogpoort 😀

 • Reply Wolinn 10 January 2010 at 11:25

  cote 2/2 (geen idee wat het is, behalve een steek, ik spreek geen breis)

  is 2 rechts, 2 averechts – dat zie ik toch op de foto 😉

  • Reply Plutomeisje 10 January 2010 at 12:28

   mehe, niet dat ik daar iets meer van snap 😛 Geen idee hoe ik mijn sjaals tot nu toe gebreid heb, ‘t is te lang geleden ook.. Na de examens eens op concentreren 😀

   • Reply Vachette 10 January 2010 at 20:56

    In de Wibra hadden ze onlangs dikke wol, maar ‘k denk dat ge liever iets duurder gaat, want na al uw werk gaat het dan tenminste langer meegaan (plus ge gaat nog dikker vinden)… En de trick is niet enkel dikke wol, maar vooral dikke naalden 😉

    • Reply Plutomeisje 10 January 2010 at 22:40

     nja, ‘k heb een tijd terug een sjaal gemaakt met wel dure wol en die is lijk ook omzeep (verkleurd!), dus ‘k ga mij niet aan wibra spul wagen. Als de kwaliteit is lijk die van hun lijm (dat is water ipv lijm) dan neen, dank u.. En ‘k weet dat wel hoor van die dikke naalden.. ‘k Heb denk ik alle mogelijke mini-formaatjes en dan een paar dikke maar geen hele dikke.. jammer dat die zo duur zijn.. (Een haaknaald in de veritas in maat 10 kost lijk €8 ofzo -___- ‘t is wel eenmalig maar toch, zeker als ge er meerdere wilt :p)

   • Reply Vachette 11 January 2010 at 12:10

    ‘k Zal es zien of ik er niet nog een extra paar liggen heb – of m’n oma, heb dat nog gebruikt voor een sjaal vorig jaar. Ge moogt die dan wel lenen anders 🙂

 • Reply lien 28 May 2010 at 09:23

  een heel goeie plek om goedkope breinaalden te vinden is de kringloopwinkel. in gent is vooral die van de brugse poort heel goed daarvoor (eerste verdieping, gewoon vragen aan het personeel).
  je kan dan makkelijk tien paar kopen voor twee of drie euro.

  • Reply Plutomeisje 28 May 2010 at 14:38

   Ah goed om weten. De volgende keer dat ik daar binnenloop zal ik er eens naar vragen. 🙂

   Goedkope haaknaalden heb ik onlangs gevonden op de tweedehandsmarkt op St.Jacobs. ‘t Was €1 ofzo voor een naald waar ik €8 voor betaald heb, nog in de verpakking enzovoort.. :p

  Leave a Reply